Látnivalók Alsóregmecen

Görög katolikus templom

1931 tavaszán Petrasovszky Emánuel sátoraljaújhelyi görög katolikus festőművész tervei szerint indult meg a templom belső berendezése. Az asztalos munkálatok kivitelezésére (fő oltár, padok) Zajácz János miskolci asztalosmester kapott megbízást. A templom képeinek megfestésére (Szent Miklós, Mennybemenetel, Jézus az Olajfák hegyén, Jézus sírba tétele) a tervező, Petrasovszky festőművész kapott megbízást. A templom felszentelését 1931. május 17-én az érsek főpásztor, Papp Antal c. érsek, apostoli kormányzó végezte. A templom megépítése óta többször fel lett újítva. 1993-ban az önkormányzat a temetőben a ravatalozó mellett megépíttette a haranglábat. A harang a régi regmeci deszka haranglábból való.

Kazinczy emlékek

A görög katolikus templom mellett, a község szívében található a Kazinczy-emlékliget, amelynek középpontjában Pál Mihály Kazinczy-portréja áll, s pihenésre, szemlélődésre hívogatja a regmecre látogatókat. Az apai ház helyén lévő épületfalán található az emléktábla.  Egykori alsóregmeci sírkertben található az emlékjelként állított kopjafa.

Túraajánlatok

A pihenni, kikapcsolódni, felüdülni vágyók, és a természetet, a jó levegőt kedvelők jól döntenek, ha célpontként Alsóregmecet választják. A páratlan természeti környezet, a szinte érintetlen természet felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak. A vadregényes tájon, a szemetgyönyörködtető látványra vágyók, történelmi nevezetességek sokaságát felfűző gyalog-és kerékpártúrákat szervezhetnek a településről kiindulva.

Megtalálhatják a számításukat ezen a vidéken a vadászok is, hiszen a hazánkban előforduló fajok szinte mindegyike jelentős egyedszámban található meg itt; a folyók völgyeiben pedig egyedülálló lehetőség kínálkozik a vízi vadak elejtésére.

Szálláshelyek

A volt iskola épülete 30 férőhelyes turistaszállássá került átalakításra 2002 évben, melynek udvarán szabadtéri színpad is található.